Dins el tema d'alimentació hem volgut
observar què passava amb els nostres aliments si no
els conservàvem adequadament. Hem deixat una part de l’esmorzar
de cadascú una setmana a l’aire lliure, alguns amb aigua i alguns sense. Hi
havia pa, embotit, formatge, galetes, xocolata, fruita, fruits secs...
Vam plantejar HIPÒTESIS:
- Teníem diverses idees del
que passaria amb els nostres esmorzars: alguns es floririen o es
desfarien, altres es posarien durs, que l’aigua ajudaria a conservar els
aliments, que alguns es conservarien...
Les nostres OBSERVACIONS i CONCLUSIONS
són:
- Només s’han conservat bé la
xocolata i l’avellana, perquè són aliments que no necessiten fred per a la
seva conservació.
- La fruita s’ha florit tota,
sobretot si tenia força humitat. Tota la fruita porta força aigua.
- El pa, l’embotit i el
formatge, sense aigua han quedat durs, i els que tenien humitat s’han florit.
- La galeta sense aigua s’ha
estovat i la que tenia aigua s’ha desfet i després endurit.
- El iogurt s’ha assecat,
s’ha evaporat l’aigua.
Conclusió final: Els fongs
es desenvolupen millor sense fred i amb humitat.
A més de l'observació directa hem pogut
observar els diferents fongs amb la lupa binocular, molt augmentats, i us podem
assegurar que l'espectacle era fascinant, res a envejar a un escull de corals o
relleus rocosos. Us ensenyem les fotos de com han evolucionat alguns dels
aliments al llarg de la setmana, llàstima que no us els podem ensenyar
ampliats!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada